MultiBOOK könyvkatalógus
Hirdessen Ön is a MultiBook honlapon !
MultiBOOK logo Adatbázisunkban
37811
cím található!

Banktan
Szerző: Sági Judit Dr.

Kiadó: Saldo
Kiadás éve: 2007
ISBN: 9789636382353

Oldalszám: 352

Ismertető:
A „Banktan” című könyv a főiskolai és egyetemi intézményekben tanuló, ezen belül különösen a B.A. képzés és a felsőfokú szakképzés hallgatói számára íródott. A könyv ajánlható még azoknak, akik szakterületük vagy érdeklődési körük szerint foglalkoznak a banküzem valamely területével.
A bevezető rész a banküzemet a mai európai trendek által diktált feltételrendszerben helyezi el.
A kiadvány bemutatja a banküzemi működés keretein belül a hitelintézetek alapításának és működésének felügyeleti szempontból is értékelhető feltételrendszerét, a prudens működés alapelveit ismerteti. Külön foglalkozik a banki szervezettel és hatáskörökkel, illetve a banküzem működési kockázatával és ennek kezelésével.
A szerző a műben áttekinti a hitelintézetek által végezhető passzív, aktív és semleges bankügyleteket. Ezeknek a fejezeteknek a tartalma kevésbé az ügyletek bemutatása, mint inkább annak a magyarázata:

* miként valósul meg a banki forrásszerzés,
* milyen feltételekkel vállal a hitelintézet kötelezettséget és utána milyen követeléskezelési technikákat alkalmaz, továbbá
* hogyan bonyolítja a gazdaság fizetési forgalmának jelentős részét, és végül
* milyen típusú vagyonkezelést végez.

Foglalkozik azokkal a sajátosságokkal, amelyek a hitelintézeti szolgáltatások szűkebb körét kínáló szakosított és szövetkezeti hitelintézetek működését és szolgáltatói szerepét jellemzik.
A könyv utolsó részében kapot helyet a fogalomtár.
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le semmi jóról!
e-mail:Minden jog fenntartva! © copyright 2000-2010 by TourInformatika Kft.
Design & Program: Honlapkészítés