MultiBOOK könyvkatalógus
Hirdessen Ön is a MultiBook honlapon !
MultiBOOK logo Adatbázisunkban
37811
cím található!

A zene története - Tankönyv és kézikönyv egy kötetben
Szerző: Wörner, Karl H.

Kiadó: Vivace Zenei Antikvárium és Kiadó
Kiadás éve: 2007
ISBN: 9789630620024

Oldalszám: 712

Ismertető:
"Amikor 1946 őszén felkértek, hogy a hiedelbergi Zeneművészeti Főiskolán zenetörténeti előadásokat tartsak, a háború miatt nem állt rendelkezésemre olyan könyv, amely a tanítás alapjául szolgálhatott volna. Szükségessé vált tehát, hogy egy könyvet írjak, s hogy a hallgatóknak a lényeget lediktáljam. Így jött létre az a címszavakból álló gyűjtemény, amelyből végül, sokéves munka eredményeként, a jelen kötet született.

Az eredeti cél semmiben sem változott: ez a tankönyv és segédkönyv is egyben, s mindenki, aki a zene történetében a tényeket keresi, haszonnal forgathatja. A könyv egyszerre szól oktatóknek és tanulóknak, zenéről íróknak és muzsikusoknak - és nem utolsó sorban a laikusoknak.

A cifra, elbeszélő jellegről le kellett mondanunk. E kötetben az olvasó csak azt találja, ami a kutatásnak köszönhetően bizonysággá vált. A problematikus kérdéseket nem részletezhettük, ezzel szemben a nemzetközi szakirodalom össszefoglalására törekvő irodalomjegyzékek útmutatást adhatnak az olvasó szakirányú tanulmányiban."

(Részlet az első német nyelvű kiadás előszavából, 1953)
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le semmi jóról!
e-mail:Minden jog fenntartva! © copyright 2000-2010 by TourInformatika Kft.
Design & Program: Honlapkészítés