MultiBOOK könyvkatalógus
Hirdessen Ön is a MultiBook honlapon !
MultiBOOK logo Adatbázisunkban
37811
cím található!

A harmadik világháború – Mítosz vagy realitás
Szerző: Sebők János

Kiadó: Népszabadság Rt.
Kiadás éve: 2007
ISBN: 9789639709454

Oldalszám: 264

Ismertető:
Ez kiberháború! – kiáltott fel Clinton amerikai elnök, amikor 1998-ban arról értesült, hogy a Pentagont, illetve a Fehér Házat ért elektronikus támadás szálait egészen Oroszországig sikerült visszanyomozni. Az egykor szenzációt sejtető kifejezés napjainkban már gyakorta szerepel a híradásokban, hiszen az új évezredben számos alkalommal került sor a kiberháború fogalomköréhez sorolható, kisebb-nagyobb összetűzésekre, incidensekre. Az elmúlt években a világháló újfajta csatatérré vált, és nemcsak a „hálózati hadviselés” új szereplőit (kiberhadseregek, kiberkémek, kiberzsoldosok) vagy fegyvereit (számítógépes vírusok, férgek, trójai programok) ismerhettük meg, de már azokról a katonai, hadászati elképzelésekről is rendelkezünk információkkal, amelyek a világ újrafelosztásának igényét szolgálják, s egy majdani információs háború stratégiáját közvonalazzák.
A Szovjetunió felbomlása után az Egyesült Államok sokáig egyedüli szuperhatalomként uralta a világot. A hagyományos fegyverzetekkel vívott háborúkban nem is talált méltó ellenfélre, a kibertérben azonban a Dávidoknak is van esélye a Góliáttal szemben, s újabban Oroszország és Kína is nyíltan szuperhatalmi státuszra tör, ami felveti annak lehetőségét, hogy a jövőben a korábbiaknál pusztítóbb kiberháborúk lehetőségével is számolnunk kell. Az elmúlt években azonban nemcsak a nagyhatalmi vetélkedés éledt újjá a kibertérben, de olyan fogalmakkal is megismerkedhettünk, mint a kiberterrorizmus, kiberbűnözés, kibermaffiozók, mert a hétköznapi valóság szereplői is egyre nagyobb számban költöznek át a virtuális térbe.
Ez a könyv erről a ma még sok vonatkozásban ismeretlen, szép, új, globalizációs, elektronikai hálózatokkal mindinkább átszőtt világról szól, amellyel korábban csak a sci-fi vagy a fantasy könyvekben találkozhattunk. Az információs társadalom szédítően gyors fejlődése azonban ebben az esetben is túlszárnyalta a fantáziát, aminek következtében egyes szakértők ma már egy új kiber-világháború közeli lehetőségét sem tartják elképzelhetetlennek. Kérdés, hogy ez a horrorvízió csak egy új mítosz, vagy már a realitás? A könyv a virtuális valóságban bekövetkezett fejlemények bemutatásával erre az alapkérdésre keresi a választ.
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le semmi jóról!
e-mail:Minden jog fenntartva! © copyright 2000-2010 by TourInformatika Kft.
Design & Program: Honlapkészítés